Nederlandse vredesvlam gaat naar India!


Het uitwisselingsprogramma vanuit de WorldPeaceFlame foundation met de Solan Public School in India, brachten Marianne Blom en Elna Hulsebosch-Obreen (Wereldvredesvlam Twente) en Preetee Kumar (Solan Public School) in oktober 2022 twee weken samen in India.

Het eerste contact tussen Freinetschool de Bothoven en de Solan Public School ontstond in Corona-tijd, gedreven door de wens verbinding te maken tussen kinderen op scholen in Nederland en India. Dit doen we nu ruim een jaar via Zoom. Door elkaars dagelijkse bezigheden en culturele tradities te delen, leren de kinderen elkaar beter kennen. Dé basis om elkaars wereld te begrijpen en op een vreedzame manier te verbinden. De kinderen vinden het elke keer reuze interessant.

In april kwam directeur Preetee Kumar voor een paar dagen naar Nederland om de school te bezoeken. En met de dringende uitnodiging nu ook naar India te komen! Met deze reis hebben Marianne en Elna de kinderen als maatjes met gelijke interesses met elkaar gematched. Ze schrijven met elkaar, verbeteren hun Engelse taalvaardigheid en verruimen hun perspectief op verschillende culturen. En ook met de docenten hebben ze de overeenkomsten en verschillen tussen onze schoolsystemen gedeeld om er samen van te leren.

Naast het schoolbezoek heeft Preetee Kumar verschillende culturen van het veelzijdige India laten zien. Zo bezochten ze Himachal Pradesh, Rajasthan en New Delhi. Een onvergetelijke en indrukwekkende reis!

Onze uitwisseling gaat door. Dit bezoek heeft veel energie gegeven om in deze verbinding vrede te verspreiden. #APowerfulMissionwithaGlobalVision

Thank you beautiful people!