Uitwisseling tussen scholen in Nederland en India

In het eerste jaar van de coronaperiode hebben we meegedaan met een virtuele Walk of Peace, die vanuit Londen was opgezet. Hierdoor is er contact ontstaan met een school uit India, die graag een educatieve uitwisseling wil met een school in Europa. Wereldvredesvlam Twente heeft die uitnodiging opgepakt en vond een enthousiaste partner in de Freinetschool de Bothoven!

Uiteindelijk kwam het op woensdag 3 november 2021 tot een eerste uitwisselingen via zoom tussen 23 kinderen van de Bothoven en juf Mirjam met de Solan Public school in India. Daar zaten docent Avantika en vele leerlingen uit verschillende groepen met spanning op ons te wachten. Marianne en Elna begeleidden vanuit Wereldvredesvlam Twente het contact tussen de school in India en Nederland. De juffen hadden zelf de leerlingen voorbereid om iets in het Engels te vertellen.

We kijken terug op een prachtige, inspirerende ontmoeting met 59 kinderen en hun juffen en meesters. De Nederlandse kinderen vertelden hoe we hier met trick and treet Halloween vieren. De Indiase leerlingen vertelden over Diwali, een lichtjesfeest dat ieder jaar op 4 november gevierd wordt. En de leerlingen van de Bothoven deelden foto's en verhalen van de Lonneker molen. In de Bothoven zijn kleurrijke vredeshanden gemaakt om de leerlingen in India te begroeten. Deze zijn inmiddels in een grote envelop op weg naar de Solan Public school.

Het tweede contactmoment is helaas door de sluiting van de basisscholen in Nederland komen te vervallen. Maar we hopen elkaar snel in het nieuwe jaar weer te zien. Er is immers nog genoeg te vertellen en van elkaar te leren!