Vraag, vind en help elkaar


Pakhetop.nu
Voor de Vredesviering van 21 september 2015 ontwikkelden we een digitale ‘werkplaats voor wereldverbeteraars’ onder de naam Pakhetop! Geïnspireerd door de film en het idee van Pay it forward boden we iedereen de mogelijkheid een idee of wens te delen, het initiatief van jezelf of een ander uit te voeren en het resultaat aan de wereld te laten zien. 

Wat ga jij doen om de wereld een beetje beter te maken?
"Dit ben ik. En dat zijn drie mensen. Die mensen ga ik helpen. Maar het moet iets groots zijn. Iets wat ze zelf niet kunnen. Dus ik doe het voor ze. En zij doen iets voor drie andere mensen. Dat is negen. Die negen helpen er ook weer drie... Dat zijn er al snel heel veel." (uit: Pay it forward)

Geef het door. 
Van hart op hart.

Pak het op is ook nu nog actueel: er zijn voor een ander, ongeacht geloof, cultuur of achtergrond. En in beweging komen voor een betere wereld in je directe omgeving. Zo ervaar je dat vreedzaam samenleven mogelijk is, als je je hand durft uit te reiken naar mensen om je heen.

Inspirerende initiatieven
Die beweging en wens is nog steeds voelbaar in het licht van de Wereldvredesvlam Twente. Daarom bieden we graag een platform voor een paar vergelijkbare initiatieven, waarbij jij jouw talenten en tijd kunt delen voor een betere wereld en gelukkiger medemens.


***    Wat pak jij op?   ***Stichting Present Enschede
brengt een beweging op gang waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. De missie van Present is om een brug te slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden.


Stichting ANDERS Nederland bouwt aan een beweging van geven. Dit doen zij door het opbouwen en ondersteunen van netwerken van daadkrachtige verbinders tussen lokale noden van kwetsbare mensen en lokale ondernemers die met hun eigen product, dienst of talent in actie komen. Want geven maakt rijk!


Heb je een uurtje? Geef het aan een ander! Een uur is niets bijzonders, maar een uurtje hulp krijgen is heel speciaal. Hiermee kun je écht het verschil maken in het leven van een ander. Op NLvoorelkaar vind je vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk en vrijwillige inzet. Vraag, vind en help elkaar.WeHelpen
maakt het makkelijk om hulp te vragen, aan te bieden en te organiseren. Hiermee willen ze elkaar helpen weer vanzelfsprekend maken en mensen motiveren mee te helpen.


Wil je een dag(deel) de handen uit de mouwen steken voor een stichting, vereniging, of zorginstelling? Doe dan mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen!Help jij ook mee aan een schonere wereld? Pak het op! Het idee is even simpel als doeltreffend: ga dagelijks naar buiten en pak minimaal 1 stuks zwerfafval op. Help je mee om onze wereld een beetje mooier te maken?Be My Eyes is gemaakt om mensen met een visuele beperking te helpen via de kracht van menselijke verbondenheid en technologie. De app bestaat uit een wereldwijde gemeenschap van blinde en slechtziende mensen en ziende vrijwilligers. Via een videogesprek voorzien vrijwilligers zowel blinden als slechtzienden van visuele assistentie.