Activiteiten van Wereldvredesvlam Twente


Vredeseducatie >>>
Lopend Vuurtje is een educatief lespakket om vrede bespreekbaar te maken in de groepen 5 t/m 8 van het basisonderwijs en in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. In de lessen voeren we met de klas activiteiten uit om te begrijpen wat vrede is en te leren wat je kunt doen om zelf vrede te ervaren, te bevorderen en door te geven.



Vredesvieringen >>>
Ieder jaar op de VN Dag van de Vrede (21 september) en op de verjaardag van de Wereldvredesvlam Twente (21 maart) vieren we de vrede en de vlam in Enschede. Scholen die met Lopend Vuurtje hebben gewerkt worden actief bij het programma betrokken, om hun ervaringen met elkaar te delen en hun activiteiten over te dragen.



Ontmoetingen >>>
Na drie mooie seizoenen van ontmoetingen, waarbij vooral het kennismaken met de verschillende levensovertuigingen en religies (kortweg Geloof) en hun visie op Vrede centraal stonden, sloten we in juni 2016 een voorlopig laatste serie ontmoetingen In het licht van... Vrede. Natuurlijk kunt u hier een kort verslag van elke avond teruglezen.



Andere samenwerkingen >>>
Naast deze vaste activiteiten zijn we als stichting soms ook betrokken bij andere vormen van samenwerking. Zo ontvingen we meermalen een groep Tibetaanse monniken, waren we een aantal keren vertegenwoordigd op de Culturele Zondagen en liep de Wereldvredesvlam mee met de landelijke Walk of Peace.