Wereldvredesvlam Twente 10 jaar in Enschede

Op maandag 21 maart 2022 vierden we dat de Wereldvredesvlam Twente 10 jaar brandt in de Wonne. Mede door de nog beperkte toegang tot de Wintertuin werd het een intiem feestje, met het vredesteam, ons vredeskind Maxx, een paar bewoners en een enkele trouwe vriend.Er is veel gebeurd en veranderd in 10 jaar. Met deze viering wilden we vooral stilstaan bij al het moois dat voorbij is gekomen. Omdat er geen groot feest kon zijn, kozen we voor een blijvende herinnering in de vorm van een magazine. Een terugblik op de mooiste momenten van elk jaar, in woord en beeld. Om uit te delen aan wie heeft bijdragen aan het neerzetten en verspreiden van het licht. En om te laten zien aan diegenen die de Wereldvredesvlam nog niet kennen. Onderaan dit bericht blader je er doorheen!

Voor de bewoners van de Wonne was natuurlijk een toepasselijke taart, als dank voor 10 jaar goede zorgen. En onze kleine ceremonie hebben we licht gegeven door het ontsteken van 54 kaarsje. De helft van 108, wat vele heilige en spirituele betekenissen kent. Zo staan de drie cijfers o.a. symbool voor het allerhoogste energieniveau, de cyclus van het leven en de oneindigheid van het bewustzijn. Het werd een avond vol herinneringen over de bijzondere inauguratie op die mooie lentedag in 2012.

En nu mag de blik weer naar voren. Er zijn plannen met de school in India en de scholen waar we al mee samenwerken. Er melden zich nieuwe contacten die graag willen samenwerken. En voor je het weet is het weer 21 september: de Dag van de Vrede. Genoeg reden om stil te staan bij de kwetsbaarheid én het belang hiervan.

We hopen dat deze Wereldvredesvlam daar nog lang haar licht mag laten branden.
Bedankt voor 10 jaar trouwe belangstelling.