Het koudste Rondje om Enschede


Op de kortste en misschien ook wel de koudste dag van het jaar stond het Vredesteam weer vroeg paraat om het Vredeslicht rondom Enschede te wandelen. Dit jaar liepen we op 21 december de 40 km helaas zonder onze initiator en rots in de branding als het over het vinden van de weg gaat. Maar we gingen moedig op pad vanaf de moedervlam in de Wonne.


De eerste en grootste ploeg liep rond 8:00 uur vanaf het zuidelijkste puntje richting de opkomende zon. En die zon hebben we gezien! Hij stond de hele dag zo strak aan de hemel te stralen, dat de tweede ploeg, die vanuit het noorden richting de ondergaande zon liep, er zelfs verbrande wangetjes aan overhield. Ondanks dat liepen we de hele dag door een bevroren dauwwit landschap. Zo koud dus. Maar gelukkig hield het wandelen ons warm.


Toen de laatste twee wandelaars kort na 19:00 uur weer het zuidelijkste puntje bereikten, stonden daar gelukkig weer warme oliebollen te wachten. Een nieuwe traditie voor deze jaarlijkse bijdrage aan wat licht en vrede in de wereld. 


We zijn alle wandelaars en de warme rustplekken heel dankbaar dat zij dit Rondje om Enschede weer mogelijk hebben gemaakt. En wensen iedereen een lichtvol Nieuw Jaar!