Generaties voor vrede

Opening Vredesweek 2018
Op zaterdag 15 september openden we de traditionele Vredesweek in de Wonne rondom de Wereldvredesvlam Twente. Ambassadeur van de Vrede Wouter Muller vertelde een persoonlijk verhaal. Jongeren van het ROC gaven een toelichting bij hun fototentoonstelling. Er werd gezongen. En er was zelfs een officieel moment, omdat aan Enschede voor Vrede een PAX Duif 2018 werd uitgereikt. Een mooie onderscheiding voor hun jarenlange inzet voor de Vredesweek.

Inauguratie Wold Peace Flame Vlissingen
Terwijl in Enschede de Vredesweek van start ging, werd in Vlissingen de negende vlam in Nederland onthuld. Het vuur van de vredesvlam in Cadzand werd via het pondje naar Vlissingen gebracht. Waar het in een prachtige ceremonie opnieuw werd ontstoken, en nu eeuwig brandt.

Viering rond Vrede kan je leren
Op  21 september vierden we de Internationale dag van de Vrede in het Bonhoeffer College Van der Waalslaan. Een betere omgeving om 'vrede te leren' konden we ons niet voorstellen. En met Lopend Vuurtje als vaste gast in deze school voelden we ons er dan ook meer dan welkom.

De Wereldvredesvlam Twente liep van de Wonne naar het college en zorgde de hele avond voor een 'lichtend vuur'. Het programma, dat weer werd georganiseerd door een werkgroep van vredespartners, was dit keer erg gericht op jongeren. Met veel muziek, waaronder een rap en Sasja Yamuna, en een inspirerende film over hoe je samen werkt van pesten naar positief samenzijn.