De Groene Tara zandmandala uitgestrooid in RoombeekTijdens de laatste drie dagen van juni 2018 kreeg Enschede opnieuw bezoek van de Tibetaanse monniken uit het Sera Jey klooster in India. In korte tijd vulde de grote zaal van Prismare zich met de heilzame energie van de Groene Tara zandmandala. Een prachtige, kleurrijke mandala, die bescherming biedt tegen gevaar en angsten en die ruimte maakt voor mededogen.
Vanwege onvoorziene vertraging met het vrijgeven van de uitreisvisa was de groep zelfs pas na anderhalve dag compleet. Maar een monnik laat zich door zo'n simpele tegenslag niet zomaar van de wijs brengen. Ondanks de druk hebben we ze niet op enige stress kunnen betrappen om de zandmandala op tijd klaar te krijgen. 
En zo waren we zaterdagmiddag - nadat de laatste details nog rustig waren aangebracht - met een grote groep bezoekers getuigen van de rituele 'vernietiging' van de zandmandala. Een moment dat altijd een kleine schok door de zaal doet gaan. Zo jammer... Maar even respectvol als de zandmandala was gelegd werd weer uitgestrooid in de roombeek. Een mooie afsluiting van opnieuw een bijzondere reis.
De monniken vervolgen hun Tour of Compassion door Europa, terwijl wij nog nagenieten van de foto's, de uitgedeelde zakjes zand en de bijbehorende Om tare tuttare ture soha-mantra. 

Hopelijk tot de volgende keer.