Vredesvlam te gast bij Resto VanHarte


Op donderdag 2 november 2017 waren we als team Vredesvlam Twente te gast bij Resto VanHarte in Speeltuin Stadsveld. Een logische plek om de vlam te introduceren als je eenmaal weet waar deze Resto's voor staan. Want overal in het land (inmiddels in ruim 20 steden) komen mensen in beweging om zelf het heft in handen te nemen en onder de vlag van Resto VanHarte plekken te creëren waar generaties, culturen en geloven elkaar ontmoeten. Buurtbewoners koken en eten samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De Resto's worden gerund door een klein team van professionals, maar de echte drijvende kracht is de inzet van lokale vrijwilligers.

Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving en wil eenzaamheid en sociaal isolement onder de aandacht brengen en bestrijden, door mensen met elkaar en met andere wijkorganisatie zoals de Vredesvlam in verbinding te brengen. Dit levendige buurtrestaurant biedt wekelijks betaalbare, gezonde en heerlijke driegangendiners. We hebben voor en tussen de gangen door iets vertelt over onze activiteiten met de vredesvlam in de Wonne en in scholen. En natuurlijk was er tijdens het eten ook alle tijd om met elkaar te praten over deze verbindende vlam.

Bij Resto VanHarte is iedereen welkom en doet iedereen mee en het is daarmee hét recept voor een betere buurt en samenleving. Wel graag vooraf reserveren!