Uitnodiging: onthulling Met het Oog op Gandhi


Sinds 21 maart 2012 brandt de Wereldvredesvlam Twente in de Wintertuin van de Wonne in Enschede. In deze binnentuin ontvangen we sindsdien gasten van alle leeftijden, culturen en overtuigingen. In de groei van de Vredesvlam als symbool van vrede, eenheid en vrijheid willen we ook graag de ruimte waarin deze vlam brandt meer betrekken. Bijvoorbeeld door personen te verbinden die bijdragen of hebben bijgedragen aan vrede.

De Wonne kent een aantal historische inspiratiebronnen en heeft deze personen graag om zich heen. Er hangt al een schilderij van Mandela dicht bij de Vredesvlam. Zo ontstond het plan om in de wintertuin een vredesmuur te maken, waarin deze personen, die belangrijk zijn voor de Wonne en voor de Vredesvlam, altijd zichtbaar en hopelijk ook voelbaar zijn.

Een volgende vredesstichter die we graag in de wintertuin zien is Mahatma Gandhi. Niet in de laatste plaats omdat het eeuwige vuur dat bij zijn graf brandt één van de vlammen is waarmee de Vredesvlam is aangestoken. We hebben kunstenares Jeannette Wouters uitgenodigd om van hem een schilderij te maken. Zij heeft daar op haar eigen wijze een inspirerende invulling aan gegeven en noemt haar schilderij Met het Oog op Gandhi.

We nodigen je graag uit voor de feestelijke onthulling van dit schilderij. Het programma ziet er als volgt uit:

Donderdag 21 december 2017
In de Wintertuin van de Wonne, Noorderhagen 25 Enschede
 • 19.30: inloop met koffie
 • 20.00: start programma met
  - een verbinding tussen de levenslessen van Gandhi en de Vredesvlam,
  - de onthulling van het schilderij en
  - een toelichting hierop door de kunstenares zelf
  - Sasja van der Oord zorgt voor een muzikale omlijsting
 • 21.00: napraten en ontmoeten bij een hapje en drankje


We hopen dat je deze hernieuwde 'inwijding' van de wintertuin met ons komt vieren.

De avond is natuurlijk gratis, maar aanmelden is wel prettig! Dus laat ons voor vrijdag 15 december via info@wereldvredesvlamtwente.nl weten als je komt!