Walk of Peace 2017


Op  24 september 2017 - de laatste zondagmiddag van de Week van de Vrede - liep de Wereldvredesvlam mee met de Walk of Peace. Vorig jaar werd deze inspirerende wandeling voor het eerst in Enschede gehouden en vanwege het mooie en verbindende karakter van dit initiatief werd de route dit jaar opnieuw gelopen.

Burgemeester Onno van Velzen was als 'vredes-burgemeester' ook aanwezig en liep samen met zo'n 100 wandelaars van de Syrisch Orthodoxe kerk, langs het PetPaviljoen en de IVEO Moskee, naar het eindpunt in het Volkspark. Daar moedigde hij de wandelaars aan om volgend jaar vooral iemand mee te nemen! Wat ons betreft een krachtige belofte om deze Walk of Peace gelijk voor 2018 weer op de agenda te zetten!

Ook riep de burgemeester iedereen op om goed te kijken naar wat werkelijk is, wat waar en waarachtig voor jou is. Tijdens deze wandeling waren dat vooral de gesprekjes tussen mensen van over de hele wereld, die nog maar kort of al voor langere tijd in Enschede wonen. Een bundel van bijzondere ontmoetingen!