Initiatiefnemer Raymond deelt zijn Challenge-ervaring

Daar sta je dan, een beetje voorbereid voor wat gaat komen doordat je de zonnegroet zelf zo hebt samengesteld, voor deze geweldige challenge. Het samenstellen was in de voorgaande dagen op zichzelf al een hele uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat verschillende zonnegroeten uit de verschillende yogastromen toch bij elkaar komen? Lang leve internet. Bekijk er tientallen en je krijgt de vorm. Nu mag ik de vredes zonnegroet, als samensmelting van alle andere vormen, zelf gaan doen en dat lijkt me een mooie uitdaging.

Ik heb zelf besloten om tijdens deze periode 3 keer per dag 9 zonnegroeten te gaan doen. Verder ben ik vastberaden om deze dagen te stoppen met koffie en het eten van koolhydraten zoals brood, suiker en snacks.

De eerste 3 dagen zijn wel zwaar. Mijn lijf en geest zijn nog niet helemaal in de flow die ik zou willen. Spierpijn in mijn benen van de hond-houding die ik vroeger zo graag vermeed en hoofdpijn als ontwenning van de koffie. Het ontgiftingsproces is begonnen. Dat is een goed teken. En ook al heb ik wel een reuze trek in koffie, ik blijf bij mijn besluit. Ik weet dat deze gevoelens een paar dagen kan duren, maar ook dat ze vanzelf verdwijnen. Dus wat is het probleem. Niets. Verder moet mijn lichaam wennen aan het maken van de vele buigingen en strekkingen. Maar het doet ook goed. Klachten in mijn nek van het vele zitten tijdens mijn werkzaamheden verminderen met de dag.
En nu na 1 week dit te doen ben ik bijna 2,5 kilo lichter en drink meer water dan ooit. Ik voel me helderder en heb nog meer zin in actie dan dat ik de laatste maanden al had. En dat alles door 3x daags 9 keer de zonnegroet te doen. Het is verbazingwekkend.

Ik had wel verwacht dat er een shift zou zijn, maar niet zo snel als nu.
Zoveel extra energie, zoveel helderder, zo veel meer balans en een gevoel van vrede.

En ik weet, als mij dit goed doet, zal het jou ook goed doen. Daarom daag ik jou ook uit om mee te doen. Het levert je zoveel op. Anderen gingen je voor. En ook zij ervoeren meer kracht, energie, fitheid en zelfs een slaapprobleem loste op.

Waarom zou je dan meedoen?
Omdat het gaat om jezelf. Het doen van de zonnegroet geeft je alles wat hierboven staat en nog veel meer. Het ruimt oude vervelende en opgeslagen ervaringen op uit je systeem. Het brengt je in contact met je ware zelf en zorgt voor vrede met en in jezelf wat van nature leidt tot vrede in de wereld.

En vrede is tegenwoordig een staat waar iedereen zo naar verlangt. In Washington in 1993 bleek dat door meditatie het geweld in de stad in acht weken daalde met maar liefst 23,3%.
Ik geloof dat door met elkaar de zonnegroeten te gaan doen in Twente en later in Nederland we een substantiële bijdragen kunnen leveren aan vrede. Samen met het ontsteken van een wereldvredsvlam kaars is dit een mooi terugkerend moment in de dag waarop je even afstemt met jezelf en loskomt van alles wat onvrede, en dus emoties, geeft in jezelf.

Ben je geïnspireerd en wil je ook mee doen?
Hieronder vind je een schema zodat ook jij de 105 zonnegroeten kunt halen tot 20 maart. Dan kun je de laatste 3 samen met mij en vele andere doen op 21 maart in het feest ter ere van het 5-jarig bestaan van de wereldvredesvlam in Enschede.


Je hoeft ze niet ineens te doen maar verdeel ze over de dag. Zo heb je momenten om ze telkens even in contact te zijn met jezelf.

Maar ook het doen van 1 zonnegroet in de ochtend kan je dag en je leven al een totaal andere wending geven. Heb je dus geen zin om er 108 in totaal te doen. Dan is dit ook een mooi initiatief. Schrijf je in via ons aanmeldingsformulier en bekijk de instructievideo's.

Doe mee en verbaas jezelf.
Ik ben dan benieuwd naar jouw ervaring. Deel ze met me.
Stuur ze naar raymond@wuwei.info.


Hartegroet,
Raymond