Brieven schrijven op het Vakcollege


Op 14 en 17 maart was Lopend vuurtje bij de vierde jaars van het Vakcollege. De Worldpeace Flame is al in de klas als de leerlingen binnenkomen en daarmee begint de les voor deze 21 leerlingen direct over deze vlam. Een klas met voornamelijk jongens en met een gezellige, drukke energie. Ze luisteren en vragen over het onderhoud en ontstaan van de vlam.


Onder leiding van de docent Engels, meneer Wiepking, schrijven ze allemaal een bemoedigende brief voor een vriend.


Deze opdracht valt de ene leerling makkelijker dan de ander, maar aan het eind van de les hebben de meeste een verhaal op papier, en een aantal ook al in het Engels. De tweede les wordt er gewerkt aan een mindmap die gaat over 'geluk in je werk'. Hoe vind je vrede in je werk en in jezelf. Vanuit de schoolbanken is het best lastig om een werksituatie voor te stellen. Hiermee worden dan ook de situaties met vrienden en de school betrokken. Hoe ga je prettig met iedereen om; bijvoorbeeld door afspraken na te komen. Hoe bewaak je je grenzen; door te praten en ook anderen in te lichten.


Deze energieke klas kwam op 21 maart naar de Wonne om met 2 andere scholen te vertelden over hun project. Ze lazen twee brieven voor en hebben met enthousiasme het schrijven van een bemoedigende brief overgedragen aan het Innova. Een collagedoek maken werd door leerlingen van het ISK overhandigd aan het Vakcollege, dus ook daar krijgt Lopend vuurtje een vervolg.