Viering in beeld

Dinsdag 24 november 2015

Op maandag 21 september 2015 vierden we de VN Dag van de Vrede. De nieuwe Ontmoetingskerk in Enschede was voor even het decor van een aantal nieuwe activiteiten. Waarbij het aanzetten tot zelf bijdragen aan meer vrede, begrip en verdraagzaamheid in de wereld als verbindende rode draad door het programma liep. Met dhr. Alexander Rinnooy Kan als hoofdspreker, leerlingen van Innova als vredebrengers van de toekomst en De Reisgenoot Maarten van Veen als muzikale omlijsting.

Een kort verslag met een serie foto's hebben we eerder al gepubliceerd. Maar nu is er ook een filmisch verslag dat u langs alle hoogtepunten leidt. Dus, avond gemist of juist erg van genoten? Terugkijken kan hieronder!En dan verder...
Want de activiteiten die we hebben gestart, zijn zeker nog niet klaar. Op dit moment maken we plannen om de Vredesmuur verder uit te breiden en om de mooiste citaten die mensen hebben opgeschreven te zichtbaar bewaren. We hebben een doos vol Wenskaarten om een mooie boodschap te sturen aan bekenden en onbekenden. Er zijn nog heel veel kinderen waarmee we in gesprek willen over vrede, om daarna hun gedachten om te zetten in een schildering. En dan is er de 'werkplaats' voor vrede Pakhetop.nu! De eerste ideeën zijn geplaatst, maar er moet nog wel wat gebeuren in deze online community als we er ook echt werk van willen maken.

Genoeg te doen dus, en daar gaan we voor. Doe je mee?!
Volg ons of meld je aan als je wilt helpen bij één van onze activiteiten.
Alvast bedankt, namens de Wereld.