Vredesmuur

De vredesmuur nodigt je uit om je gedachte te delen over hoe iedereen zelf kan bijdragen aan een betere wereld. Of hoe een wereld in vrede er voor jou uitziet. De muur wordt een verzameling wensdromen, groot en klein. Maar ook eenvoudige tips, die iedereen elke dag overal kan doen.


Bibliotheek Enschede
De vredesmuur staat van 2 t/m 16 juli in de Bibliotheek Enschede aan de Pijpenstraat. Hij staat op 21 september in de Ontmoetingskerk waar we de Viering houden. En hij verschijnt de komende maanden nog op veel meer plekken in de stad. Buurtcentra, scholen, festiviteiten, stadskantoren. Daar waar veel verschillende mensen samenkomen, maar elkaar nog niet echt ontmoeten.

Diaconale Markt
Er zijn veel organisaties en werkgroepen die belangeloos dienstbaar zijn aan mensen en aan de samenleving. Zij zijn de onzichtbare lijm die onze complexe samenleving bij elkaar houdt. Dit zogenoemde diaconale werk betekent werken aan een betere toekomst voor iedereen.
Op zondag 30 augustus was er een 'diaconale markt' in de Jacobuskerk aan de Oude Markt. Niet alleen was hier aandacht voor deze organisaties, ook stond hier een deel van de Vredesmuur bij de marktkraam van Enschede voor Vrede. Het resultaat van deze middag is te zien tijdens onze viering op 21 september.

De Wonne
Twee panelen van onze Vredesmuur staan tot de viering op 21 september in de Wintertuin van de Wonne. Loop gerust eens binnen om te zien hoe bewoners en burgers denken over vrede en laat uw eigen wens of idee achter.

Twentse Landdag
Op zondag 20 september vindt de Twentse Landdag 2015 plaats. Een uniek evenement in het Ledeboerpark te Enschede, met als thema 'Ik wil met jou groen doen ... en jij?' Het doel van dit evenement is om de stad in contact te brengen met het platteland. De laatste editie trok ruim 20.000 bezoekers. Ook Enschede voor Vrede en onze Vredesmuur zijn te vinden op deze Landdag!

Heb je suggesties of een concrete plek waar de vredesmuur welkom is?
Mail het ons op info@wereldvredesvlamtwente.nl.


Vredesmuur 2015