Viering voor Vrede 2014 in kleurrijke Jacobuskerk

Zondag 21 september 2014

Op deze dag hebben we opnieuw met een mooi gezelschap de Universele VN-dag voor de Vrede gevierd. Niet alleen was de Enschedese Jacobuskerk kleurrijk door het mooie zonlicht dat naar binnen scheen, hij was ook gevuld met een kleurrijk prisma van mensen uit verschillende culturen en religies. Dat gaf de viering een warme tint, precies waar het de organisatoren om te doen is.

De hoofdsprekers tijdens deze viering waren Chris van de Ven (directeur Stichting Hope XXL), de Syrische Yasmin Khalaf en Manfred Laumann, die van een verzoening tussen Nederlanders en Duitsers zijn levensthema heeft gemaakt. Afwisselend klonk er muziek en zang uit verschillende hoeken van de wereld. Ter afsluiting deelden een aantal leerlingen van de Anna van Burenschool hun kijk op vrede, die ze hadden opgeschreven tijdens het werken met Lopend Vuurtje.


Vredesviering 2014

We zijn dankbaar dat ook dit jaar de Wereldvredesvlam weer voor een mooie verbinding tussen alle sprekers zorgde. Het licht dat zij met elkaars vuur ontstaken en de boodschap die zij daarbij voor iedereen in de kerk voordroegen, was een bijzondere rode draad in de viering. Waarmee alle sprekers en muzikanten, evenals alle organisatoren en andere medewerkers, hebben getoond dat zij het thema van deze Vredesweek waard zijn en weldegelijk de moed hebben om hun bijdrage aan vrede te leveren.

Bedankt weer voor uw belangstelling en hopelijk tot volgend jaar.