Lopend Vuurtje start bij Anna van Buren

Maandag 25 augustus 2014


Na een korte pauze in het verspreiden van ons vuurtje onder basisscholen, zijn we dit jaar weer met nieuwe energie gestart in groep 6a en 6b van de Anna van Burenschool in Enschede. De vredesvlam zal hier tot 21 september logeren, waarna de kinderen de vlam meenemen naar de Jacobuskerk voor de Viering van de VN-dag van de Vrede.

Bij de introductie van de Wereldvredesvlam in de klassen zijn verschillende werkvormen gebruikt. Zo hebben de kinderen een vredeslichtje gemaakt voor iemand van wie ze houden of die iets voor hen doet. Daarbij was het niet alleen gezellig, maar werd ook oprecht geïnteresseerd naar elkaars wensen geluisterd. Met liefde en in vrede over iemand of iets praten raakt iedereen. Dat was voelbaar.Viering van de Universele VN-dag van de Vrede
Op zondag 21 september vieren we met verschillende organisaties de VN-dag van de Vrede. Het thema van dit jaar is Vrede, je moet het maar durven! En deze leerlingen laten gelijk zien dat zij die moed best hebben. Tussen de hoofdsprekers en alle muziek door dragen een aantal leerling de gedichten voor die zij naar aanleiding van dit thema hebben gemaakt. Ook dat is één van de werkvormen van Lopend Vuurtje.

U bent van harte welkom deze viering met ons en de leerlingen te delen.

Datum: 21 september
Tijd: vanaf 15.30 uur
Locatie: Jacobuskerk, Oude Markt Enschede
Toegang: gratis, vrije gift