Tour of Compassion sfeervol verlopen

Dinsdag 19 augustus 2014


Van 7 t/m 10 augustus hebben de Tibetaanse monniken uit het Sera Jey klooster in India Twente verrijkt met een inspirerend bezoek. Het totale programma is hier terug te lezen. Door alle publiciteit in lokale en regionale bladen waren er nog meer bezoekers dan vorig jaar en is er nog meer geld opgehaald om de school bij hun klooster af te bouwen.

De zandmandala die in Prismare trok gelegd had veel bekijks. Evenals het rituele vernietigen en uitstrooien in de Roombeek. De mandala straalde weer in al z'n kleurenpracht. De speciale informatie- en gebedsavond in De Zwanenhof in Zenderen zat ook helemaal vol. De bezoekers werden onder andere aan de hand genomen door een traditionele ceremonie. Lees voor een kort verslag het artikel in Borneboeit.

Ook de Wonne en de Wereldvredesvlam zijn met een bezoek van de monniken verwarmd. Er werd rondom de vlam gechant en op de laatste avond sloten ze hun Tour af samen met meer dan veertig mediterende vrienden tijdens de maandelijkse Stadsverlichting. Wat gaf dat een extra vredige stilte aan de stad! Een mooier slot kon de Vredesvlam zich niet wensen.

We danken alle bezoekers voor hun bijdrage en hun spirituele ondersteuning. En we wensen de monniken nog een goede reis.