Vrede, je moet het maar durven!

Zaterdag 23 augustus 2014

Dit jaar neemt de Wereldvredesvlam Twente opnieuw deel aan de Universele viering van de VN-dag voor de Vrede.

Datum: 21 september 2014
Tijd: 15.30 - 17.00 uur (deur open vanaf 15.00)
Locatie: Jacobuskerk, Oude Markt te Enschede

De VN vraagt op deze dag met name aandacht voor wapenstilstand. Drie sprekers en leerlingen van de Anna van Burenschool geven hun invulling aan het thema Vrede, je moet het maar durven! Het gaat hierbij over wat je kunt doen aan vrede dichtbij, op school en in de buurt, en aan vrede in de wereld. Daarnaast is er veel muziek en een lichtceremonie van de Wereldvredesvlam Twente.

De sprekers tijdens deze viering zijn Chris van de Ven (directeur Stichting Hope XXL), de Syrische Yasmin Khalaf en Manfred Laumann (die van een verzoening tussen Nederlanders en Duitsers zijn levensthema heeft gemaakt).

Iedereen is van harte welkom.
Toegang is gratis, een donatie wordt op prijs gesteld.

Deze vijfde Viering voor de Vrede is onderdeel van de Vredesweek 2014 en wordt georganiseerd door de Raad voor Levensbeschouwingen en Religies Enschede, Raad van Kerken Enschede, Enschede voor Vrede en Wereldvredesvlam Twente.

De Vredesweek 2014 wordt op zaterdagmiddag 20 september geopend met een foto-expositie in de Wonne, die de hele week fungeert als Ambassade van Vrede. De Vredesweek wordt afgesloten met een oecumenische vredesviering op zondagochtend 28 september.

Klik hier voor het volledige overzicht van activiteiten.