Gave dingen doen voor Vrede

Maandag 31 maart 2014


Wel eens een goed idee gehad, maar vastgezeten in de uitwerking? Dan moet je gewoon een avondje Gave Dingen Doen gaan doen. Zet een groep inspirerende en creatieve mensen bij elkaar, leg ze een vraag of probleem voor, zorg dat ze goed aangestuurd worden in het brainstormen en je hebt de beste denktank die je je kunt voorstellen. Dat podium biedt GaveDingenDoen en er zijn al veel jonge ondernemers die daar dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Zo ook wij van de Wereldvredesvlam Twente.

Na een introductie op het verhaal van de vlam, legden we onze ambitie op tafel: hoe kunnen we deze vlam als een lopend vuurtje over Enschede verspreiden en voor iedereen laten werken in het bereiken van vrede, in welke vorm dan ook.

Leverde dat wat op? Nou reken maar. Hierboven ziet u de hoeveelheid aan tips en suggesties, inclusief namen van mensen die verder kunnen helpen. En de eerste vlammetjes zijn al verspreid, want iedereen die er was nam een mooie intentie voor iemand anders mee naar huis. Onze volgende stap is om een selectie te maken uit deze stapel en ons vuur te gaan richten op dat wat de vlam het meest ten goede komt.

U hoort nog van ons!