Monnikenwerk in Enschede

Zaterdag 6 april 2013


Volgende maand krijgen we bijzonder bezoek in Enschede! Negen Tibetaanse monniken van het Sera Jay Klooster in India zijn van 2 t/m 5 mei bij ons te gast.

Gedurende deze dagen leggen zij een zandmandala in de theaterzaal van Prismare in Roombeek. Een zandmandala is de paleis-woning van een boeddha die door de opgeleide monniken wordt gelegd. Het is de basis voor verstilling en boeddhistische zegeningen die weer verlichting geven. Je kunt hier elke dag vrij binnenlopen om de monniken aan het werk te zien bij het maken van hun kunst.

Op 5 mei wordt van 11.30-13.30 uur de mandala vernietigd en uitgestrooid in Roombeek. Na de mandala activiteit geven de monniken een voorstelling Chamdansen. In deze dansen dragen zij hun boeddhistische elementen uit; liefde,verdraagzaamheid, cultuur en spiritualiteit.

Voor de chamdansen ben je van harte welkom op 5 mei: 14.30-16.00 uur in de theaterzaal van Prismare. Entree kost € 10,- per persoon. Hiervan gaat € 8,- naar het klooster van de monniken in India, waar ruimtegebrek is door de Chinese onderdrukking in Tibet zelf. Kaartverkoop: I-punt Centrum Prismare, Roomweg 167d (telnr. 053-4757455)

Alle activiteiten in Prismare zijn hier na te lezen.

De monniken houden een vredesmeditatie en mantrazang op 4 mei, dodenherdenking. Dit vindt plaats bij onze WereldvredesVlam Twente in De Wonne Noorderhagen 25, van 19.00 tot 21.00 uur. Je bent van harte welkom!
Gedurende deze tour is er een verkoop van Tibetaanse artikelen in Prismare en op 4 mei ook in de Wonne. 

We hopen dat veel mensen zich laten inspireren door dit prachtige spektakel van saamhorigheid, mededogen, vrede en begrip voor de medemens. Dat is de betekenis van deze Sera Jay tour!

Het programma van deze wereldwijde Tour of Compassion & Harmony is hier te vinden.