Viering 1-jarig bestaan Wereldvredesvlam in de Wonne


Op 21 maart 2013 hebben we de Wereldvredesvlam Twente en de Wonne in het zonnetje gezet met twee intieme vieringen. Het terugkerende motto was Verbinding; met de wereld, met je omgeving, met jezelf en met deze vlam in Enschede. Raymond Niemeijer sprak beide vieringen aan elkaar en Fleur Holtmaat warmde de aanwezigen op met twee mooie liederen.

Als een Lopend Vuurtje door de middag
In de middag vertelde Elna van Stichting Wereldvredesvlam Twente over het ontstaan van de World Peace Flame in Wales en over hoe we het lespakket Lopend Vuurtje het afgelopen jaar hebben ingezet in vijf basisscholen in de regio. Raymond leidde de groep door een mooie oefening om de verbinding met elkaar ook werkelijk te ervaren. Tijdens een afsluitend drankje hebben de kinderen hun eigen kleine vredeslichtje versierd.

Stilstaan bij je eigen verbinding in de avond
In de avond vertelden Elna en Astrid over alle activiteiten die de stichting in 2012 met elkaar en met andere organisaties in Enschede heeft gerealiseerd. En ze blikten vooruit op wat er op dit moment voor 2013 in de planning staat. Beide overzichten zijn visueel weergegeven op twee posters, die u terugvindt in de Wonne. Trudi en Quirine van de World Peace Flame Foundation droegen hun persoonlijke steentje bij door de aanwezigen bewust te maken van hun eigen bijdrage aan het leggen van verbinding, vooral met de vredevolle kern in jezelf. Waarna ook hier iedereen nog even bleef napraten onder het genot van een hapje en drankje.
(Aangeboden door Albert Heijn Centrum).

Meer foto's van beide vieringen vindt u onder deze link.

Van Vredesvlam naar Stadsverlichting
We genieten nu al een jaar van deze mooie Wereldvredesvlam in de Wonne. En sinds september stelt de Wonne ook haar huiskamer beschikbaar voor het maandelijkse uurtje Stadsverlichting-meditatie. Beide initiatieven zouden we graag meer onder de aandacht brengen. Eén van de vragen die we de aanwezigen dan ook hebben voorgelegd, is hoe we met elkaar kunnen groeien van Vredesvlam in de Wonne naar een wijd verspreide Stadsverlichting in heel Enschede. Hoe brengen we al die mooie vlammetjes in ieder mens met elkaar in verbinding?

Een eerste aardig initiatief is al voorgedragen, daarover gaat de stichting in gesprek. Heeft u zelf ook nog suggesties of andere ideeën voor activiteiten in 2013? Wilt u onze stichting graag helpen bij het verspreiden van deze vredesvlam? Laat het ons weten!


Stichting Wereldvredesvlam Twente dankt iedereen deze deze eerste verjaardag tot een feest heeft gemaakt of die op een andere manier haar steun voor onze vlam heeft getoond.