Nacht van de Vluchteling om Enschede

Klik hier voor de overhandiging van de cheque en een overzicht van alle publiciteit.

In de nacht van 15 op 16 juni 2024 liepen we vanuit team Wereldvredesvlam Twente met 14 mensen onze eigen versie van de Nacht van de Vluchteling: het rondje om Enschede van 40 kilometer langs de groene rand van de stad. We liepen het vredesvuur rond de stad als teken van licht voor iedereen in Enschede en daarom heen.

Dit keer was het een nachtelijke sponsorloop voor een lokaal doel dat zich inzet voor vluchtelingen in Enschede; Stichting Dick Turk, waar Annelies Futselaar voorzitter van is. In de aanloop naar de Nacht hebben we dankzij 60 donateurs maar liefst €1.350,- voor de stichting opgehaald. Maar bovenal liepen we vanuit een gezamenlijk gevoel van saamhorigheid. Want Vrede is een Levenshouding.

Wij zijn heel blij dat we dit vanuit de Wereldvredesvlam kunnen doen, met en voor elkaar. Van 9 tot 77 jaar. Ieder vanuit zijn eigen kracht, bijdrage en tempo. Ieder een eigen etappe en een handvol zelfs de complete ronde. Hoe de omstandigheden ook zijn, het komt elke keer goed. De Vredesvlam gaat rond!

Dat kan alleen met ondersteunende hulp van lieve mensen op de broodnodige pauzeplekken. Speciale dank dit keer voor Andres Delamore van Service Centrum Oost,  Elly en Benny van Kinderboerderij Noord, Robert van Landgoed Algoed, Jeroen voor het ontbijt bij Kinderboerderij Zuid en vliegende kiep Benno voor als er hulp nodig zou zijn.

We zijn heel trots en voldaan. Rondje Enschede is voor ons een jaarlijkse traditie, die we graag in stand houden. Wellicht nu zelfs 2x per jaar... op 21 december én in juni. Zaterdag 21 december 2024 staat in ieder geval alweer gepland. Met dezelfde rustplekken. En elke keer weer met mooie mensen die elkaar ontmoeten en die bijdragen aan vrede als inspiratie voor anderen.

Wees gewoon een beetje vriendelijk voor elkaar.