Al-Ummah loopt 300 virtuele vredeskilometers


Op 21 september, de universele dag van de vrede, bezochten Marco en Elna groep 7 van de Al-Ummah school in Enschede. Met de wereldvredesvlam in de klas ging het onderwerp natuurlijk over vrede; waarom je een lichtje aansteekt voor hoop, licht en vrede en hoe je zelf onvrede of boosheid stopt. De leerlingen hebben meegedaan met de virtuele vredeswandeling die in Londen begon. Daarmee kreeg ons Lopend Vuurtje weer een hele nieuwe betekenis.


Veel vredesbewustzijn
Iedereen tekende en schreef in een voet- of handafdruk wat hij of zij wenste voor de wereld en wat hij of zij zelf gaat doen om daar aan bij te dragen! Zoals je aan de tekeningen kunt zien zijn er heel veel verschillende manieren om de wereld met elkaar mooier te maken! Wat groep 7 betreft: Black lives matter, wees aardig, houd de natuur schoon, koop niet teveel en gooi geen eten weg, geef om elkaar, laat Corona stoppen en wees daarom voorzichtig, vraag aandacht voor armen, sport en pretparken.... en veel free gems, daar kan je er nooit genoeg van hebben!
Loop ook mee!

We hopen dat velen een tekening toevoegen, want de af te leggen 25.000 mijl is gelijk aan 40.233,6 kilometer. Als één tekening een afstand van 15 km overbrugt, dan hebben we dus 2.683 tekeningen nodig. Hier lees je hoe je zelf mee kunt doen. Deze inspirerende groep 7 heeft in elk geval met elkaar 300 km aan de virtuele Walk of Peace toegevoegd!