Een cirkel van licht rondom Enschede


Op zaterdag 21 december 2019, de kortste en donkerste dag van het jaar, heeft de Wereldvredesvlam Twente voor de derde keer haar licht rondom Enschede laten schijnen, in een rondwandeling van 40 kilometer. Van half acht 's morgens tot half zeven 's avonds heeft een groep wandelaars, in wisselende samenstelling, de stad voorzien van een lopend vredesvuur. Dit jaar gelukkig met heerlijk zacht en zonnig winterweer.

Wat in 2017 begon als een moedige wens van twee vredesvlammers, is inmiddels uitgegroeid tot een warme traditie. Het begin- en eindpunt bij Le Pompidou is perfect om bij thuiskomst met een pannenkoek weer wat energie in de benen te krijgen. Tussendoor staan de warme dranken en het lekkers al te wachten bij Buurthuis Dolphia, Theehuis Sprakel in het Bos en Landgoed Algoed. De vier lopers, die de 40 kilometer hebben volgemaakt, werden tijdens deze etappes in wisselende samenstelling en lengte vergezeld door acht vlamdragers. Dat beloofd veel moois voor het Rondje om Enschede op 21 december 2021.

Veel dank aan iedereen die ons op welke manier dan ook heeft ondersteund in deze cirkel van licht en vrede. We wensen u allemaal hele fijn feestdagen en veel geluk in het nieuwe jaar!