Light my fire for peaceDe World Peace Flame bestaat dit jaar 20 jaar! Voor team Wereldvredesvlam Twente een reden om met het lespakket Lopend Vuurtje eens flink uit te pakken. Want hoe klein we ook zijn, het blijft ons doel om leerlingen te helpen begrijpen wat vrede is en ze te leren wat je kunt doen om zelf vrede te ervaren, te bevorderen en door te geven. Daarvoor hebben we dit keer hulp gezocht bij de kunstenaars van Hartkwartier. Ook gaan we niet náár de scholieren toe, maar halen we ze het theater in en mixen deze keer alle klassen door elkaar.

Een cultureel vredesproject
Op donderdag 28 november organiseren we met drie middelbare scholen een lesdag en voorstelling in Prismare. Zo'n 75 leerlingen uit de onderbouw volgen in gemengde groepen een peace-workshop o.l.v. verschillende kunstenaars. Zo maken ze op creatieve wijze kennis met rap, percussie, dance, samples & sounds en video-art. In deze bijzondere samenwerking bedenken, verwerken en performen zij hun eigen vredesboodschap.
Aan het eind van de middag presenteren zij hun muzikale en beeldende creaties aan elkaar en aan schoolgenoten, familie en buurtbewoners. Hun persoonlijke ervaringen leggen ze vast in een portfolio en nemen ze mee naar hun eigen leefomgeving.

Light jouw eigen fire voor vrede
Wil jij ook bijdragen aan dit project? Je donatie is van harte welkom.
We ontvangen een gedeeltelijke subsidie vanuit de Initiatiefkracht wijkbudgetten en een bijdrage van de scholen. Maar om alle kosten te dekken van de kunstenaars, Prismare en Tetem, de catering en een videoverslag, is er meer nodig.

Klik op de button voor een donatie naar vermogen (t.a.v. Astrid van Dam - penningmeester) voor een onvergetelijke dag.

Alvast bedankt namens alle deelnemers!Wil je de presentaties bijwonen?
Je bent welkom op 28 november van 14.30 - 15.00 in Prismare, Roomweg 167d.

Hieronder lees je welke creaties er door de scholieren gemaakt worden.
 • Heart drums
  Ritme is de hartslag van het universum! Onder leiding van coach Aron Teckle, een roots reggae zanger uit Ethiopië, gaan scholieren de muzikale connectie met elkaar aan door middel van Afrikaanse percussie. 
 • Peace rap
  Laat je stem horen voor vrede! Coach en mc Mark de Geest helpt de scholieren bij het maken een rapteksten en leert ze hun vredesvuur te laten vlammen door de microfoon. 
 • Beats 4 peace
  Drop de beat voor peace! In deze workshop gaan de scholieren met producer en bassist Wouter Sleght aan de slag met samples en sounds en leren ze hoe je van scratch een eigen digitale compositie maakt. 
 • Love 2 dance
  Bust a move for peace! Coach en bboy Bart Hilhorst leert de scholieren alles over verschillende dansstijlen. Samen met hen maakt hij een choreografie in het teken van vrede. 
 • Video vibes
  Camera, action, peace! Deze workshop staat in het teken van videokunst. Samen met coach en visueel vormgever Laurens Wonnik maken en editen de scholieren beelden die de rode draad vormen tijdens de presentatie.
Met dank aan Jij maakt de buurt!
Jij maakt de buurt! is van en voor alle inwoners van Enschede die samen hun eigen buurt mooier willen maken! Bijvoorbeeld door het opzetten van activiteiten of het uitvoeren van werkzaamheden met of zonder hulp van wijkbudget. Jij maakt de buurt! is opgezet door de wijk- en dorpsraden en bewonersteams in samenwerking met gemeente. Heb je een verrijkend idee voor je wijk? Dien het in via het contactformulier op de website.