Viering van zes jaar Wereldvredesvlam Twente


Op 21 maart 2018 vierden we dat de Wereldvredesvlam Twente zes jaar brandt in de Wintertuin van de Wonne. Net als vorig jaar waren hier leerlingen bij aanwezig van verschillende scholen. Dit keer waren dat middelbare scholieren van het Stedelijk Lyceum ISK en Vakcollege en leerlingen uit de bovenbouw van basisschool Schateiland. De klassen van het ISK en Schateiland hadden kort daarvoor lessen van Lopend vuurtje gevolgd, waardoor deze middag een mooie afsluiting was van hun ontmoeting met de Wereldvredesvlam. Hun vredescollage en vredesvlaggetjes waren een prachtige decoratie van de Wintertuin.

Ons doel voor deze viering was om met verschillende scholen, vanuit verschillende werelden, bij elkaar te zijn en ideeën uit te wisselen. Zo lieten we alle leerlingen in drie gemengde groepen via drie werkvormen ervaren hoe het is om je gevoel of je mening te delen met kinderen die je niet kent en die een heel andere achtergrond of leeftijd hebben. Dat bleek vaak nog best lastig en spannend. Ook voor de docenten. Maar het leidde ook tot bijzondere momenten en verrassende ontmoetingen.

Veel leerlingen zijn uiteindelijk met mooie complimenten van een bekende of onbekende naar huis gegaan. We danken iedereen voor het gezellige en leerzame verjaardagsfeest.