Walk of Peace door Enschede


In een tijd van snoeiharde standpunten over vluchtelingen en genadeloze oorlogen, ontmoeten wij elkaar onderweg op pleinen, in kerken, scholen en moskeeën. Wandel mee met de Wereldvredesvlam langs zeven bijzondere locaties in het centrum van Enschede. En ervaar hoe vrede verbindt in ontmoetingen, muziek, zang en schilderen!

Datum: zondag 18 september 2016
Opening: 13.00 uur Willem Wilminkplein door de burgemeester
Route: van Willem Wilminkplein naar Volkspark
Duur: ca. 1 uur, starten kan tot 15.00 uur
Afsluiting: 17.00 uur Muziektheater

Aanmelden: graag vooraf online of op 18 september bij de Wonne, Noorderhagen 25
Kosten: vrije donatie
Informatie en aanmelden: www.walkofpeace.net

Wereldvredesvlam Twente loopt voor Vrede
We zijn trots dat de tweede landelijke PAX Walk of Peace plaatsvindt in Enschede en dat de Wereldvredesvlam Twente meeloopt tussen alle culturen en religies. We nodigen je uit je te verbinden met andere wandelaars, ook al zijn ze misschien heel anders dan jij.

De route loopt langs bijzondere locaties en op elke plek wordt een brandende Wereldvredesvlam achtergelaten. Zo maak je niet alleen kennis met nieuwe stadgenoten, maar ook met de Jacobuskerk, de synagoge, de Hollandia matsefabriek, de moskee en de Syrisch Orthodoxe kerk. In het Volkspark kun je meewerken aan een kunstwerk voor de vluchtelingenopvang en stilstaan bij het oorlogsmonument. Geniet onderweg van muziek en bezoek de ontmoetingsmarkt in het Muziekcentrum. Daar vindt om 17.00 een gezamenlijke afsluiting plaats met de Wereldvredesvlam.

Loop je mee?!
Wil je meedoen met een kleine pelgrimage voor vrede en gerechtigheid, anderen ontmoeten en stilstaan bij vrede door samen te lopen? Meld je dan aan voor de Walk of Peace. Tijdens de wandeling worden soep, broodjes en een aantal thematische hapjes geserveerd.