Lopend Vuurtje naar Stichting Ebru

Zondag 6 maart 2016


Sinds de Viering voor Vrede van 21 september 2015 hebben we Lopend Vuurtje een mooie extra invulling gegeven. Niet alleen besteden we nu via het lespakket aandacht aan vrede door met kinderen in gesprek te gaan en vredeslichtjes te maken, we bieden ze daarnaast ook de kans om hun ideeën te visualiseren in een gezamenlijke collage. De eerste resultaten zijn tijdens de Viering getoond. Om onze nieuwe activiteiten beter bekend te maken hebben we op 30 januari een soort ‘open huis’ georganiseerd. Eén van de enthousiaste bezoekers van die dag was Stichting Ebru: een vrijwilligersorganisatie die is ontstaan in 2005 uit de behoefte om sociale cohesie en saamhorigheid te bevorderen.

Emine en Salih hebben ons uitgenodigd om de kinderen van hun stichting met Lopend Vuurtje in contact te brengen. Die mooie ontmoeting vond plaats op zondag 6 maart in Hengelo. Elna, Marianne, Wim en Anja hebben de Vredesvlam en Lopend Vuurtje geïntroduceerd bij 21 kinderen. Ze spraken met elkaar over wat vrede is en wat voor hen belangrijk is om vrede te maken. Ook hebben ze allemaal hun eigen vredeslichtje gemaakt voor iemand waarmee ze het niet zo goed kunnen vinden of iemand die discrimineert. Al hun mooie ideeën over vrede hebben ze tot slot verwerkt in een collage.


Veel bekijks tijdens de braderie
De collages werden getoond op zaterdag 12 maart tijdens de Turkse Braderie in het Excelsiorhuis, Geerdinksweg 40 te Hengelo. Mede door de heerlijke gerechten van Okay Usta, de beste kok van Turkije, trok deze braderie veel bezoekers. Aan het eind van de middag hebben zo'n 20 kinderen eigen lichtje voor vrede aangestoken!