Vredesmuziek

De Reisgenoot (Maarten van Veen) is een troubadour die danst op de lijn tussen pop en kleinkunst. Hij schrijft toegankelijke, ontroerende Nederlandstalige liedjes met bijzondere teksten. Of zoals hij zelf zegt: “Ik wil raken, mensen aan het denken zetten, laten lachen en laten voelen”. Hij zingt verhalen met een dubbele bodem, die hij begeleidt met een gitaar en een aanstekelijke performance.

Zijn componeren wordt gedreven door rusteloosheid, bijzondere verhalen, een kritische kijk en een wens om de wereld een klein beetje te verbeteren. Dat levert muziek op die wel wat weg heeft van een Nederlandstalige versie van Passenger, of een popversie van Boudewijn de Groot. Scherp, humoristisch en ontroerend.

De Reisgenoot kwam onlangs op het idee om een groot bord te timmeren en mensen te vragen hun dromen voor een betere wereld daarop te schilderen. In de videoclip kun je zien wat er gebeurde! Dit haakte zo mooi in op de opening van de vredesmuur, dat een samenwerking niet uit kon blijven.Tijdens de viering van 21 september brengt hij verschillende liedjes uit zijn brede repertoire ten gehore, samen met zijn vaste begeleiders Bryan Zwiers (bassist) en Dick Turubassa (reggaedrummer/percussionist). Liedjes over dromen van een betere wereld, over vrijheid, over jezelf zijn. Kortom, liedjes vol ingrediënten die met vrede te maken hebben.

De Reisgenoot bracht begin 2014 zijn debuut EP "Verhalen van vrijheid" uit, gevolgd door een tour door Overijssel en Gelderland. In maart 2015 is een tweede EP "Van de wereld" opgenomen, die op 12 september uit zal komen. Je bent van harte welkom bij de cd presentatie in theatercafé Bouwkunde in Deventer.

Maarten van Veen is mede-oprichter van het Deventer Songwriters Gilde (facebook), een initiatief dat zich richt op creëren van meer podiumplekken voor singer-songwriters in Deventer en het ontwikkelen van een community waarin songwriters elkaar helpen, inspireren en gebruik kunnen maken van elkaars publiek en netwerk.