Met passie geloven in vrede!

Zondag 29 maart 2015


Enschede vormt op 2 april het decor van The Passion. De vijfde editie van deze grote live TV-productie wordt opgevoerd op het Van Heekplein. Naast het hoofdprogramma is er een gevarieerd randprogramma door vele culturele instellingen, kerken, scholen en ondernemers.

Lofzang op de passie
Passie. Een woord dat misschien niet meteen in je opkomt als je denkt aan de inwoners van Enschede. Toch zit er meer in de bevolking van deze stad. Ondernemerschap. Creativiteit. De wil om te groeien. Om te ontdekken en te innoveren. En juist daarom willen de mensen, bedrijven en organisaties zich verbinden. Want hier weet men: als je vooruit wilt komen, doe je dat samen. Als kunst en ouderenzorg. Als onderwijs en bedrijfsleven. Als welzijn en cultuur. Zo ontstaat groei van binnenuit. In de aanloop naar The Passion zijn er allerlei initiatieven geboren uit passie. Enschedeërs tonen het allermooiste dat uit hun handen, kelen, denken en doen is ontsproten, als één grote lofzang op de gezamenlijkheid en de verbinding.

Passion4all
Samen met de Nederlandse Reisopera organiseerde TETEM kunstruimte onder meer zangworkshops die onder de titel ‘Passion4all’ een videocollage naar het voorbeeld van ‘We are the world’ heeft opgeleverd. Daarnaast bevat Passion4all een breed scala aan workshops, van het schilderen onder begeleiding van een kunstenaar, het maken van videoclips over respect en passie tot het uitwisselen van verhalen tussen kinderen en senioren. Ook namens de Wereldvredesvlam Twente is een mooie video gemaakt onder de titel: Met passie geloven in vrede!

Expositie @ TETEM
Tijdens de expositie Passion4all in TETEM kunstruimte van 3 t/m 6 april worden de digitale resultaten uit de culturele workshops getoond, waaronder de film van de Wereldvredesvlam. In deze expositie wordt de verbondenheid tussen cultuur, onderwijs, ouderenzorg en welzijn zichtbaar gemaakt.

Op Goede Vrijdag 3 april om 15:00 uur is de feestelijke opening van Passion4all expositie in TETEM kunstruimte. De opening wordt opgeluisterd door de zangcoaches van de Nederlandse Reisopera en iedereen kan onder het genot van een hapje en drankje nagenieten van The Passion weekend en een mooi samenwerkingsprogramma.

De expositie is daarna van 3 t/m 6 april dagelijks van 11.00-17.00 te zien. Toegang: gratis. Locatie: TETEM kunstruimte, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede, www.tetem.nl


Passion4All is een samenwerking tussen TETEM kunstruimte en Nederlandse Reisopera. Aan het workshopprogramma hebben deelgenomen:
AriënsZorgpalet, BSO ‘t Kraaiennest, BSO Vogido, BSO ’t Wooldrik, CBS Anna van Buren, CBS de Mecklenburg, CBS de Zevenster, De Posten, KBS Windroos, Mannenkoor van het Apostolisch Genootschap, Prismare,
De Wonne/Wereldvredesvlam Twente en Stedelijk Lyceum Kottenpark.