Terugblik op Week van de Vrede 2012

Zaterdag 20 oktober 2012

Van 15 tot 23 september stond Enschede weer in het teken van de Week van de Vrede. Het volle en afwisselende programma is weer goed bezocht dit jaar. Voor de Wereldvredesvlam Twente waren er twee mooie hoogtepunten.


Opening
Tijdens de opening van de week, op 15 september in de Wonne, hebben drie leerlingen van Montessorischool het Zeggelt ons nieuwe informatiebord bij de vlam onthuld. Dit bord verrijkt het monument, waardoor de vlam zich nog meer thuis voelt in de warme wintertuin. En natuurlijk waren we blij dat deze leerlingen ook hun eigen gedichten over vrede voordroegen!
Viering
Op vrijdag 21 september werd de jaarlijkse VN dag voor de Vrede gevierd in de Grote Kerk. Met opnieuw een afwisselend programma vol muziek, zang en dans. En natuurlijk met sprekers uit alle religies en levensbeschouwingen, die hun eigen invulling gaven aan het motto van deze viering; Vrede = Toekomst. De Wereldvredesvlam verenigde al hun verhalen doordat zij één voor één hun eigen licht konden aansteken met de vlam van de ander.
We kijken terug op een bijzondere avond en danken iedereen die heeft meegeholpen en die aanwezig was voor zijn of haar inzet en betrokkenheid.