Wereldvrede in zicht

De wereld is volop in beweging. Ieder van ons is verantwoordelijk voor de toekomst en er bestaat geen twijfel dat we iets moeten doen om daar wat moois van te maken. We kunnen niet verwachten dat een ander alle problemen voor ons oplost. Elke mens op deze planeet heeft het vermogen harmonie te scheppen tussen volkeren en het is van belang dat we het beste in ons naar buiten brengen om dit te bereiken.


Een crisis biedt een geweldige kans voor persoonlijke groei. We kunnen uitdagingen aangaan in plaats van ons over te geven aan de wanhoop. We worden uitgedaagd om snel te leren, want de manier waarop we met de situatie omgaan is weer van invloed op de generaties na ons. Daarom móeten we wel beantwoorden aan wat het universum van de mensheid verwacht. De vraag is echte: hoe doen we dit?

Acht weken werken aan vrede
The World Peace Flame Foundation heeft hiervoor een programma samengesteld dat acht weken duurt, gebaseerd op het boek Vrede begint bij jezelf. De Wereldvredesvlam Twente nodigt je uit om samen dit programma te doorlopen, beginnend in de eerste week na de onthulling van het Vredesvlam monument in de Wonne op 21 maart 2012.

Je zult merken dat je tijdens en na deze acht weken zelf een ontwikkeling doormaakt, omdat je een hoger doel voor ogen hebt en een mooie focus legt. Door de verbinding die je voelt met het grotere geheel stap je uit je eigen kleine wereld. Je hart gaat uit naar iedereen, je krijgt meer energie en staat vol enthousiasme in het leven. Als we steeds meer mensen stimuleren om op deze manier te leven, volgt vanzelf eenheid. Dit is de kracht die we ter beschikking hebben als we ons vol overtuiging richten op de oplossing van de problemen die ons omringen, in plaats van ons te beklagen over de problemen zelf.

Hoe het werkt
Dit programma begint op maandag 26 maart. Vanaf die dag ontvang je acht weken lang elke ochtend een email met een korte overweging en een oefening of opdracht. De eerste zeven weken richt je je op een bepaald thema waarmee je de basis legt voor vrede in je dagelijks leven. Die thema’s zijn:
  1. Op zoek naar geluk
  2. Een kalme, heldere geest
  3. Mijn relatie met mezelf
  4. Mijn omgang met anderen
  5. Onvoorwaardelijke liefde
  6. Eenwording en eenheid
  7. De kroon op het werk
De achtste week biedt een gouden kans. Je kunt de tijd nemen om alle ervaringen te laten bezinken of je kunt alles wat je hebt geleerd gebruiken om de wereld te helpen met klein of groot liefdadigheidswerk. Daarna kun je deze cyclus zo vaak herhalen als je wilt, samen met anderen of alleen.

Meedoen?
Dat zou echt fijn zijn! Hoe meer mensen tegelijk meegroeien, hoe voelbaarder het resultaat. Begin dan nu met de volgende kleine stappen:
  • Maak minimaal 10 euro over aan Stichting Wereldvredesvlam Twente (rekening 1544 55 377), onder vermelding van Wereldvrede in zicht. Met deze donatie ondersteun je de realisatie en het onderhoud van onze vlam in Enschede.
  • Stuur een email aan info@wereldvredesvlamtwente.nl.
  • Zet in het onderwerp “Wereldvrede in zicht” en vermeld het email adres waarop je de dagelijkse overwegingen wilt ontvangen en je naam in het bericht.
Als wij je donatie en email binnen hebben, ontvang je een bevestiging. We houden je daarna op de hoogte van de realisatie en opening van de Wereldvredesvlam in de Wonne en natuurlijk van de start van het achtweken programma.

We zien je deelname graag tegemoet!