Wereldvredesvlam Twente


Sinds de opening op 21 maart 2012 brandt de Wereldvredesvlam in De Wonne in Enschede. Daarmee hebben we als stichting, samen met de World Peace Flame Foundation, een droom gerealiseerd: inspireren tot het verspreiden van vrede in jezelf, in de omgeving van Enschede en in de wereld. Wij geloven dat je met aandacht en liefde in je eigen hart het leven kunt vieren, samen met anderen. 

Activiteiten
De World Peace Flame wil haar doelstelling bereiken door activiteiten op het gebied van educatie en door ondersteuning van vredesinitiatieven. Als Stichting Wereldvredesvlam Twente richten we ons op activiteiten in Enschede en omgeving.

Inspiratie
De Wereldvredesvlam Twente heeft inmiddels veel vrienden, die op één of andere manier aan de Wereldvredesvlam zijn verbonden. Vrienden die allen een persoonlijke (levens)visie hebben op wat deze vlam voor hen betekent. Lees hier hun verhalen >>>

Geschiedenis
De World Peace Flame is een symbool van vrede, eenheid en vrijheid. Hij is ontstaan uit zeven vredesvlammen, die zijn aangestoken in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Australie, Afrika, India en het Midden-Oosten. Door mensen die zich inzetten voor vrede. In India bijvoorbeeld, is de vlam ontstoken aan de eeuwige vlam die sinds Gandhi’s dood, ter nagedachtenis aan hem, brandt. In Nederland is de vlam voor Europa aangestoken door prinses Irene. De vlammen werden door verschillende luchtmachten overgevlogen naar Engeland, waar ze verenigd werden in één World Peace Flame. Deze vlam brandt dag en nacht in Bangor (Wales).
"Een oude Navajo legende vertelt dat op het moment dat zeven vlammen uit alle windstreken worden verenigd in één vlam, een tijdperk van vrede zal aanbreken."
De World Peace Flame brandt op dit moment in duizenden scholen, bedrijven, ziekenhuizen, kerken, tempels en bezinningscentra over de hele wereld. Het aantal World Peace Flames blijft groeien. De vlam wordt aan internationale leiders aangeboden en geïnstalleerd in monumenten en steden over de hele wereld.

De Wereldvredesvlam Twente in de Wonne
Noorderhagen 25 te Enschede


Maart 2022: blader mee door tien jaar Wereldvredesvlam Twente