Een Rondje om Enschede en de Wereld

De Wereld - Nederland - Overijssel - Enschede 
21 december 2020 

Op de donkerste dag van het jaar wandelen we met het vredeslicht ons traditionele Rondje Enschede langs de groene rand van de stad. We zien de zon opkomen, de dag ontwaken, de vogels en het groen in actie en de schemer en ondergaande zon de dag afronden. In het donker lopen we de laatste kilometers. Voor de één een fysieke uitdaging, voor de ander een prachtige wandelretraite. 

We lopen op 21 december de verkorte 40 km route vanaf 8.00 uur 's morgens tot ongeveer 18.30 's avonds. 

Wil je ook (een stukje) van de route lopen deze dag? 
Kies je eigen beginpunt, volg de paaltjes of haal een gratis plattegrond bij het VVV kantoor. En neem je eigen lichtje mee. Zo maken we samen een lichtkrans rond de stad.   

Steun: Een lichtend rondje om Enschede 
Dit jaar heeft 3FM Serious Request een speciale corona-editie van hun traditionele inzamelactie. Met als toepasselijke oproep: Loop mee met ons symbolische rondje om de wereld en kom in actie! Die kans kunnen we niet voorbij laten gaan. Dus dit jaar loopt de Wereldvredes-vlam Twente het Rondje Enschede van 40 km om geld in te zamelen voor het goede doel. Wil je ons steunen? Klik op de doneerknop om naar de actiepagina te gaan. 

Steun: 3 generaties op pad
Maar eerlijk is eerlijk; dit idee kwam niet van ons. Trouwe Rondje Enschede-lopers Jan en Jeroen nemen dit jaar hun jongste wandeltelg uit de familie mee en die had al z'n eigen actiepagina opgezet bij 3FM Serious Request. Natuurlijk ondersteunen we deze 3-generaties graag in hun Vredeswandeling en trekken we ook hierin samen op. Doe je mee? Klik op de doneerknop naar de actiepagina van onze vrienden.3FM Serious Request: The Lifeline 
Dit jaar zetten 3FM en het Rode Kruis zich in voor medische hulp tijdens de coronacrisis, want overal staan hulpverleners, lokale klinieken en ziekenhuizen onder hoogspanning. Zij zijn overbelast, met desastreuze gevolgen. Elke gelopen kilometer telt in dit symbolische rondje om de wereld. 

Hoe helpt het Rode Kruis? 
De opbrengst gaat naar het Rode Kruis, dat zich inzet om de druk op hulpverleners te verlichten met mensen en middelen. Zo helpt het Rode Kruis in Nederland de GGD met het uitvoeren van bron- en contactonderzoek en met het runnen van coronatestlocaties. In het buitenland zoals in Zambia, Honduras en El Salvador helpt het Rode Kruis met de opvang van patiënten, desinfectie, zelf-quarantaine en screening van mogelijke coronapatiënten. Zij geven ook voorlichting over gezondheidsmaatregelen als handen wassen en leggen handenwasstations aan.