Vredesvirus #11 - Doe de krokodil



Onderstaande instructies helpen je naar een vredige rust.
  • Ga plat op de grond liggen, op je buik. Liefst ergens buiten maar als dat niet kan gewoon binnen. Spreid je benen zo ver mogelijk en laat je hielen naar binnen vallen. 
  • Leg je handen op elkaar en leg je voorhoofd erop. Als je dit niet prettig vindt, leg je de onderarmen op elkaar en daar je voorhoofd op. 
  • Sluit je ogen en adem drie keer diep in en uit. Voel hoe je buik zich uitzet tegen de grond als je inademt en zich een beetje terugtrekt als je uitademt. Blijf dan een tijdje je ademhaling volgen. Voel het contact dat je buik maakt met de grond onder je. 
  • Stel je dan voor dat elke keer dat je uitademt, je iets van je spanning of boosheid loslaat en de aarde in laat zakken. Voel ook dat je steeds rustiger wordt. 
  • Na een tijdje breng je de voeten weer bij elkaar. Zet je handen onder je schouders en duw jezelf omhoog. 
  • Blijf nog heel even zitten.
Bron: Breenworks kinderyoga

Deze houding is vooral heel prettig voor kinderen die moeite hebben met hun emoties. Laat ze even in de krokodil liggen, daarna kan er weer gepraat worden. Zittend en staand zakt de emotie niet zo makkelijk weg en met die spanning is het veel moeizamer voor het kind.

Maar uiteindelijk is deze houding goed voor iedereen. Hij werkt ook heel goed in bed voor het inslapen. Laat alle gedachten uit je hoofd de grond in stromen. Laat alle emoties via je buik wegzinken.

Terug naar het overzicht >>>