World Peace Yoga Challenge en Feest-avond


Op 21 maart 2017 brandt de Wereldvredesvlam Twente vijf jaar in de Wonne in Enschede. We dagen je uit om dit jubileum mee te vieren door mee te doen aan de World Peace Yoga Challenge. Dit, om zoveel mogelijk vrienden in Twente te inspireren en hun hart te openen voor vrede. Meld je aan en doe mee!

Wat gaan we doen?
De uitdaging ligt er om in een korte periode 108 vredes zonnegroeten uit te voeren. Je start op 14 februari, de dag van de liefde. Om dat te bereiken doe je vanaf dan elke dag minimaal drie zonnegroeten. Op 21 maart, de dag van de lente, vindt een afsluitende viering plaats, waarbij je met alle mede-challengers de laatste drie vredes zonnegroeten uitvoert. Daarmee heb jij je uitdaging volbracht. Natuurlijk mag je ook een veelvoud aan vredes zonnegroeten doen, bijvoorbeeld 3x3 per dag. Ook na 14 februari kun je starten en het doel van 108 vredes zonnegroeten op je eigen manier volbrengen. Bekijk de instructievideo's.Hoe ziet de feest-avond eruit?
Deze vindt plaats op 21 maart in De Melkweg, G.J. Van Heekstraat 408 te Enschede en duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur. Naast het gezamenlijk brengen van de drie vredes zonnegroeten, inspireren we je met de World Peace Flame, een ademhalingsoefening, vredesmeditatie, een Dru yoga vredes sequenties en prachtige livemuziek van Tom Dicke. De avondviering staat onder leiding van Raymond Niemeyer van Instituut Wu Wei, die op inspirerende wijze bijdraagt aan wereldvrede door mensen vanuit hun hart te laten leven.

Hoe kun je deelnemen?
Iedereen kan meedoen. Yoga-ervaring is niet noodzakelijk, dus meld je aan! Het enige dat je hoeft te doen is je hart openen voor vrede en jouw positieve energie doorgeven aan de mensen om je heen. We hebben wel een paar aandachtspunten:

  • Start bij voorkeur op 14 februari, dan bouwen we samen een krachtige energie op. Later aanhaken is ook mogelijk. 
  • Doe minimaal drie vredes zonnegroeten per dag, of een veelvoud daarvan. In totaal doe je in deze periode 108 zonnegroeten. 
  • We publiceren voor de start een korte instructievideo met de vredes zonnegroet variant en een video met drie vredes zonnegroeten zoals we die op 21 maart uitvoeren. Deze video’s kun je gebruiken om je dagelijkse uitdaging te volbrengen. 
  • Tussendoor publiceren we nog een aantal korte video’s met oefeningen, ter voorbereiding op 21 maart. Dit biedt niet alleen ondersteuning, maar ook variatie op je uitdaging! 
  • Kom je naar de World Peace Yoga Feest-avond? Neem dan je eigen yogamat en als je wil een meditatiekussen mee.

Wat kost deelname?
Iedereen mag meedoen. Er is geen verplichte bijdrage, maar een donatie is zeer welkom. Deze komt ten goede aan de kosten van de World Peace Yoga Feestavond en het onderhoud van de Wereldvredesvlam Twente. Indien er gelden overblijven investeren we in het project Lopend vuurtje, waarbij kinderen op scholen in contact worden gebracht met het thema Vrede.

  • Doneren kan op rekening NL73 SNSB 0945 3700 59 t.a.v. Stichting Wereldvredesvlam Twente o.v.v. Donatie World Peace Yoga Challenge.
  • Doneren mag ook contant op 21 maart in één van de donatiebussen! 
  • TIP! Daag je vrienden uit door ze te vragen om je voor elke vredes zonnegroet te sponsoren en zo je donatie bij elkaar te ‘groeten’.

Hoe meld je je aan?
Aanmelden kan via dit formulier. Je ontvangt een bevestiging op het door jou opgegeven e-mailadres. Via dat e-mailadres houden we je ook op de hoogte van de challenge, bijvoorbeeld als er een nieuwe video klaar staat.

Voor vragen mail je naar info@wereldvredesvlamtwente.nl

Vind je dit een mooi initiatief? 
Help ons dan deze uitdaging te verspreiden en de vrede groot te maken. Like onze facebookpagina, deel dit evenement zoveel mogelijk en nodig je vrienden uit. Volg ons op twitter en deel alle berichten over de challenge.

Alvast bedankt voor je hulp en bijdrage.
We wensen je een mooie World Peace Yoga Challenge toe! 

Met vredesgroet namens vrijwilligers van
Stichting Wereldvredesvlam Twente en
Instituut Wu Wei