Ontmoeting met Katholiek Enschede

Donderdag 31 maart 2016


Precies twee jaar geleden, tijdens de Ontmoeting van maart 2014, maakten we al kennis met het gedachtegoed van Katholiek Enschede. Deze 31e maart was pastoraal werker Carla Berbée namens de Katholieke kerken in de Wonne. Ze begon met te vertellen dat ze vooral niet teveel wilde ‘zenden’, maar even een basis zou neerleggen en daarna graag met ons in gesprek wilde gaan. Maar, zoals het bij een goed pastoraal werker past, werd haar inleidende verhaal steeds uitgebreider, persoonlijker en warmer. En dat was helemaal prima. Zo nam ze ons aan de hand langs de levens van Franciscus van Assisi tot Anselm Grün.

Haar openheid over de soms wat schurende relatie tussen ‘geloven’ als mens in de mens en de ‘geloofsinstituten’ als uitdragers van een soort Goddelijke Waarheid over de mens, zorgde voor een voelbare verbondenheid. Waardoor we al pratende met elkaar tot de conclusie kwamen dat het uiteindelijk Zijn van Liefde, religie overstijgend is. En we als mens eigenlijk niet veel nodig hebben om dicht bij die liefdevolle kern te komen en de mensen om ons heen vanuit de kern te benaderen. Die ‘religie’ zit in ons allemaal.


Zelf ervaren?
Op 28 april 2016 maakt u kennis met het licht op verdraagzaamheid van de Baha'í-gemeenschap Twente. En natuurlijk bent u weer van harte welkom!