Dit schooljaar start ons Lopend vuurtje op Het Zeggelt

Zaterdag 8 september 2012

De scholen zijn weer begonnen. Alle kinderen zitten weer achter hun schoolbankjes, in gespannen of blije afwachting van alles dat ze dit jaar gaan leren. Op Montessori basisschool Het Zeggelt begonnen alle groepen 4 t/m 8 wel heel bijzonder. Woensdag 5 september hebben we in die groep de Wereldvredesvlam geïntroduceerd via het Lopend vuurtje lespakket.Voor deze kinderen begint hiermee wel een hele bijzondere periode. Zij mogen de Wereldvredesvlam namelijk nog twee keer op hun eigen wijze presenteren en iets van zichzelf laten horen.

Opening Vredesweek
Op zaterdag 15 september openen we de Enschedese Vredesweek in de Wintertuin van de Wonne, Noorderhagen 25. Enkele kinderen van Het Zeggelt brengen dan hun Lopend vuurtje binnen, dragen eigen werk voor en onthullen een nieuw plaquette bij de World Peace Flame.

Programma:
16.00 - Chanten door een groep Boeddhisten
17.00 - Openingshandeling door Het Zeggelt
17.15 - Klezmerorkest Kozmozh, onder het genot van een borreltje
19.00 - Einde

Toegang gratis

Viering Dag van de Vrede
Vrijdag 21 september is de Universele VN-Dag van de Vrede. Deze dag vieren we op initiatief van de Raad van Levensbeschouwingen en Religies Enschede sinds enkele jaren met elkaar. Het thema van dit jaar is Vrede = Toekomst en daarin mogen kinderen natuurlijk niet ontbreken.
Het wordt een bijzondere samenkomst met sprekers uit o.a. het Boeddhisme, de Syrisch orthodoxe gemeenschap en Bahai. En naast de vele muzikale intermezzo's zullen ook hier enkele kinderen van Het Zeggelt voordragen uit eigen werk. Bij de afsluitende lichtceremonie speelt onze World Peace Flame een prominente rol.

Locatie: Grote Kerk, aan de Oude Markt
Tijd: 19.30 - 21.15 uur

Toegang gratisWe wensen de leerlingen veel succes en zien u graag op deze bijzondere bijeenkomsten.