Dick en Betty van De WonneWat doet de Wonne?
Betty: Wij proberen samen geld, goed en het leven te delen. Mensen kunnen hiervoor vast en tijdelijk verblijven. Wij leven hier samen met mensen die op een bepaald moment in hun leven in problemen zijn gekomen. Mensen die het tijdelijk in hun eentje niet redden, bijvoorbeeld door financiële problemen of echtscheiding. Daklozen kunnen twee maal per week overnachten, er is plaats voor 4 "nachtjesgasten". Mensen zonder onderdak kunnen hier drie maal per dag koffie en brood krijgen.

Dick: De mensen van de kerngroep leven vanuit de gedachtengang van Jezus, Gandhi, Franciscus van Assisi en Eckhart Tolle. De Wonne bestaat eind april 33 jaar. We hebben twee kringloopwinkels: "het Handje 2" en de "rommelmarkt". Daar verkopen we tweedehandse kleding en allerlei tweedehandse artikelen.

Waarom past het World Peace Flame (WPF) monument zo goed in de Wonne?
Betty: Omdat wij ook vrede willen vanuit de gemeenschap naar de hele wereld toe. Wij willen graag verbinding maken naar de vlam die brandt. Wij vinden het heel uniek, de verbintenis van alle vlammen die over de hele wereld branden. Wij hopen daardoor nog meer uit te dragen dat wij een spiritueel huis zijn. 

Dick: De kracht van de vlam spreekt mij aan. Ik wens dan ook dat die kracht in ieder mens mag branden. Dat iedereen zich bewust word van zijn eigen vlam. Ieder mens zijn eigen stukje verantwoording neemt voor wereld vrede.

Betty: De WPF heeft dezelfde intentie die wij uit willen dragen. Ik leef zelf vanuit de verbinding vanuit het universum, de bron, de grote eenheid.

Dick: In ieder mens zit een vlam, vaak verborgen achter schotjes, afgeschermd dus en daarachter zit een ontluikende ruimte.

Wat wensen jullie de WPF toe?
Betty: De WPF zal als een lopend vuurtje door Enschede moeten gaan. Dat de WPF veel aandacht krijgt en dat veel mensen zich in de WPF kunnen herkennen. En dat er meerdere vredesvlammen in Twente zullen komen.

Dick: Ik zou graag zien dat de WPF verbinding maakt tussen alle religies en zo bijdraagt aan een betere wereld.

Betty: Goede onderlinge verhouding, dat er minder geweld mag zijn en dat er minder geweld mag zijn in Enschede.

Het monument is goed zichtbaar van buiten, is het mogelijk dat mensen of klassen het monument kunnen bezoeken? 
Dick: Voor iedereen is er de mogelijkheid om naar binnen te gaan, om de vlam te ervaren. Je moet wel eerst even aanbellen. De kaarsen zijn verkrijgbaar in de "Rommelmarkt".

Website

Door Thilde Holtmaat