Week van de Vrede 2011


25 juli 2011
Van 17 t/m 24 september vindt in Enschede de jaarlijkse Vredesweek plaats. Deze week wordt georganiseerd door de Raad voor levensbeschouwing en religies en verbindt alle religies en overtuigingen. Vorig jaar was de Wereld Vredesvlam Twente vertegenwoordigd bij een gezamenlijke viering in de Oude Kerk.

Ook dit jaar is de Vredesvlam van de partij!
De Enschede woongemeenschap De Wonne is de hele week Ambassadeur van de Vrede en daarmee ook gastheer van een tijdelijke Vredesvlam. Deze komt te staan in de nieuwe Wintertuin en wordt daar aangestoken tijdens de officiële opening van de Vredeweek. Deze vindt plaats op 17 september om 13.30 uur. Op 24 september wordt de ambassade afgesloten door Enschede voor Vrede.

Bij de opening zijn ook leerlingen van de Freinetschol De Bothoven aanwezig. Zij werken op dat moment met het educatieve programma Lopend vuurtje, een initiatief van de Wereld Vredesvlam om kinderen te laten ervaren hoe zij zelf kunnen bijdragen aan vrede in zichzelf en in hun naaste omgeving. Na afronding van dit project dragen de leerlingen de Vredesvlam als een 'lopend vuurtje' over aan een andere basisschool.

Op woensdagavond 21 september vindt in de Oude Kerk de gezamenlijke vredesviering plaats, waarbij de Wereld Vredesvlam onderdeel is van een bijzondere lichtseremonie. Meer informatie over alle activiteiten en de complete programma's vindt u hier in september. En we nodigen u natuurlijk van harte uit om overal aanwezig te zijn.